6 dažniausiai daromos klaidos valant kilimą namuose | Geras valymas
Visos naujienos +

6 dažniausiai daromos klaidos valant kilimą namuose

Greičiausiai kiekvieno jūsų namuose būtų galima rasti bent vieną kilimą. Šis namų aksesuaras ne tik puošia namus, suteikia jaukumo, bet gali sukelti ir tam tikrų problemų. Kilimuose kaupiasi purvas, dulkės ir dulkių erkutės, o jeigu laikote naminius gyvūnėlius, kiti alergenai ir nemalonios staigmenos. Žemiau pateiktos 6 kilimų valymo klaidos, kurių kartoti ateityje nereikėtų.

1. Trynimas

Kažką netyčia išpylus ant kilimo, natūraliai kyla lengva panika ir dažniausiai žmonės bandydami pašalinti dėmę stipriai trina kilimą. Iš tiesų tai gali sukelti dar blogesnį efektą. Dėmės įsigers į kilimo pluoštą ir išplis į didesnį plotą. Geriausias būdas pašalinti dėmę – švelniai išvalyti skysčius, o vėliau naudoti tinkamą valymo priemonę konkrečios dėmės pašalinimui.

2. Per gausus drėkinimas

Per didelis drėgmės kiekis ant kilimo gali sukelti keletą problemų. Tai tamsios dėmės, drėgmės kvapas ir pasikeitusi grindų dangos spalva po juo. Valydami dėmes, įsitikinkite, kad nenaudojate per daug vandens ir visada plaunamą plotą nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ar sausu skudurėliu.

3. Dulkių siurblio priežiūra

Reguliarus siurbimas yra labai svarbus norint užtikrinti, kad kilimai ilgiau būtų švarūs. Jei jūsų dulkių siurblio maišelis yra pilnas, sumažėja jo galia, pailgėja procesas ir pablogėja siurbimo rezultatas. Filtrai taip pat gali užsikimšti, ypač naudojant sausus miltelius skirtus kilimų valymui. Po kiekvieno siurbimo, išvalykite dulkių siurblį. Tai padės Jums sutaupyti laiko ir išlaikyti kilimą švariu ilgiau.

4. Nepašalinimas dėmės iš karto

Kai ant kilimo atsiradusiai dėmei leidžiama išdžiūti – didelė klaida. Priklausomai nuo kilimo pluošto struktūros, tokias dėmes gali tapti labai sunku pašalinti. Pirmiausiai reikėtų daugiau dėmesio skirti dar šlapios dėmės pašalinimui, nes ją sudaro kietieji kristalai, kuriems reikia itin greito apdorojimo, siekiant pašalinti dėmę ir kvapą. Iškarto pašalinant dėmę tikrai gausite geresnį rezultatą.

5. Valymo priemonės nepatikrinimas

Visos rinkai siūlomos valymo priemonės yra kruopščiai išbandomos gamintojų su visomis kilimų medžiagomis, rūšimis ir atspalviais. Todėl pirmiausia, būtina skaityti produktų etiketėse esančią informaciją, o vėliau jas išbandyti ant nepastebimo ir mažo jūsų kilimo ploto. Tokiu būdų galite įsitikinti, kad jūsų kilimas nepakeis spalvos ir valymo priemonė nepaliks nemalonių pasekmių.

6. Tik dulkių siurblio naudojimas

Norint pašalinti kasdieninius kilimų nešvarumus būtina kilimus dažnai siurbti. Tačiau to nepakanka, norint išvengti padidėjusio dilimo, plyšimo, spalvos blukimo ir nepageidaujamų kvapų. Pasinaudojant cheminiu pramoniniu kilimų valymu bent kartą į metus, išvengsite liekančio purvo, alergenų ir bakterijų, kas ilgainiui gali sukelti netgi kvėpavimo sutrikimus.

“Daugelis mūsų klientų pirmiausia kilimus valo patys, o kai tik nepavyksta pilnai išvalyti dėmių, atveža mums. Tačiau dažnai tokius kilimus išvalyti pakankamai sudėtinga, kadangi purvas jau būna susispaudęs tarp kilimo plaukelių, dėmės įsisenėję, klijai tarp kilimo sluoksnių aptirpę, dažai išsilieję. Skirtingas dėmes, kurios atsiranda ant skirtingų medžiagų kilimo valyti reikia parenkant tam tikrą būdą, sausą arba drėgną, bei tam tikras valymo priemones. Taip pat svarbu kilimo greitas išdžiovinimas, kad išvengtume kvapo atsirandančio nuo drėgmės. Dažniausiai valant kilimą namuose, džiūvimas užtrunka pakankamai ilgai. Kilimas yra toks daiktas, kuris nuolat naudojamas, greitai nusidėvi ir tinkamai jo neprižiūrint, gali sutrumpėti jo gyvenimo trukmė. Reguliariai jį valant, pasitelkiant tinkamus metodus tai galima pakeisti. Geriau pasirūpinti tinkamu valymu, nei pirkti naują kilimą.” Savo patirtimi dalinasi prekinio ženklo “Geras valymas” atstovė ir valymo ekspertė Elona Subačienė.

Valymo paslaugos 2021-04-14

Autobokštelio ir lopšio nuomos paslauga

Nuomojame keltuvą įvairiems aukštuminiams darbams. Vilniaus mieste ir apylinkėse, nuomojama su vairuotoju. Klientui pageidaujant vykstame į visus Lietuvos miestus. Keltuvo kėlimo aukštis iki 28m. Puikiai tinkamas siauroms senamiesčio gatvėms, dėl savo kompaktiškų gabaritų. Bokštel...

Valymo paslaugos 2020-08-03

Valymo paslauga "COVID-19"

Jei kuris nors iš jūsų kolegų yra užkrėstas COVID-19 virusu arba įtariate, kad vakar biure kosėjęs buhalteris taip pat gali būti vienas iš epidemijos aukų, jums tikrai reikės valyti ir dezinfekuoti paviršius, kad būtų apribotas COVID-19 plitimas. "Geras valymas“ sukūrė special...