6 priemonės, kurios padės Jums pašalinti nemalonius kvapus namuose | Geras valymas
Visos naujienos +

6 priemonės, kurios padės Jums pašalinti nemalonius kvapus namuose

Greičiausiai kiekvienas mūsų bent kartą gyvenime yra susidūręs su nemalonaus kvapo problema namuose. Nors ir viskas idealiai švaru, tačiau namuose tvyro kvapas, kurį panaikinti ne taip jau lengva, oro gaivikliai suteikia tik trumpalaikį efektą ir tuo pačiu dar kenkia jūsų sveikatai dėl savo išskiriamų cheminių medžiagų.  Žemiau pateikiame 6 paprastas priemones, kurios Jums gali padėti pašalinti tam tikrus kvapus namuose, be didelių pastangų ir investicijų.

1. Soda

Viena tinkamiausių priemonių pašalinti kvapus iš minkštų baldų ar kilimo. Tereikia tik užberti šiek tiek sodos sumaišytos su mažu kiekiu vandens, palaikyti 10 – 15 minučių ir išsiurbti dulkių siurbliu. Tačiau soda negali panaikinti tokių kvapų, kaip šlapimas, rūkalai ar pienas.

2. Kava

Gerdami kavą turbūt net nepagalvojate, kad ją, o tiksliau ir jos pakuotę, galima naudoti kvapų šalinimui šaldytuve. Pats paprasčiausias būdas yra neišmesti kavos pakuotės ir palaikyti ją šaldytuve. Pastebėsite, kad po kelių dienų kavos pakuotė surinks kvapus iš šaldytuvo.

3. Citrina

Galima lengvai pastebėti,  kad daugelis oro gaiviklių ar dezodorantų dažnai turi citrinos aromatą. Ir ne be reikalo. Citrusiniai vaisiai ir jų sultys turi malonų kvapą ir funkciją, kuri padeda pašalinti riebalų ar kitus maisto kvapus. Naudojant citrinos griežinėlį lengvai pašalinsite aliejaus ir riebalų kvapą. Taip pat ją galima naudoti neutralizuojant kvapus  šiukšlių dėžėse.

4. Kačių kraikas

Ši priemonė gali būti naudojama ne tik pagal paskirtį, pašalinti gyvūnėlių paliekamus kvapus, bet ir surinkti kvapus uždaroje erdvėje. Reiktų paskleisti nedidelį kiekį ir per trumpesnį ar ilgesnį laiką kvapas turėtų pasišalinti.

5. Eteriniai aliejai

Ši priemonė tikrai nepašalins kvapo, tačiau turėtų jį užgožti. Namai kvepės kvapu, kokį patys išsirinkote. Kita vertus, jeigu nemalonus kvapas labai stiprus, vertėtų pirmiausia jį pašalinti o tik vėliau naudotis eteriniais aliejais, siekiant išvengti kvapų susimaišymo.

6. Vandenilio peroksidas

Tikrai nepatartina valyti kvapų su vandenilio peroksidu iš baldų ar kilimų, taip tik sugadinsite jų išvaizdą. Tačiau siekiant pašalinti dūmų ar pelėsio kvapą nuo tam tiktų paviršių, kurie atsparūs vandenilio peroksidui – šis būdas puikiai tiks.

“Savo kasdieniniame darbe nuolat susiduriame su klientų problemomis, ties nemalonių kvapų šalinimu. Ir tai tikrai nėra tik maisto, šlapimo ar kiti nemalonūs kvapai. Į mus kreipiasi žmonės, kurie  turi tikrai rimtų problemų su kvapais esančiais namuose, ypač jeigu persikrausto į naują būstą, o jame prieš tai gyveno koks nors gyvūnas. Kartais kvapas nestiprus, beveik nejaučiamas, tačiau jeigu žmogus alergiškas, po gyvūno likę alergenai ne taip lengvai ir greitai pasišalina iš namų, todėl tai gali sukelti nemenką diskomfortą.  Kitas atvejis, kai žmonėms atsitinka tokia nelaimė, kaip gaisras. Šie kvapai paprastais “liaudiškais” metodais nepasišalins. Todėl reaguodami į klientų bėdas, suradome tikrai puikų sprendimą praktiškai visiems kvapams, alergenams ar kitiems mikroorganizmams pašalinti. Tai ozonavimas. Ozonas naikina visus mikroorganizmus, grybelius, pirmuonis ir mikrobus. Praktiškai naikina viską, kas kvėpuoja. Tuo pačiu efektyviai šalina rūkalų, pieno, po gaisro atsiradusius kvapus. Idealiausias būdas lengvai pašalinti visus kvapus, alergenus ir smulkius parazitus yra dezinfekuoti erdvę ozonu. Po šios procedūros, patalpoje liks tik sterilus kvapas, kuris su laiku išnyks ir namai prisipildys “savo” kvapo.” Pranešime spaudai savo patirtimi dalinasi prekinio ženklo “Geras valymas” atstovė Ingrida Nugarienė.

Valymo paslaugos 2021-04-14

Autobokštelio ir lopšio nuomos paslauga

Nuomojame keltuvą įvairiems aukštuminiams darbams. Vilniaus mieste ir apylinkėse, nuomojama su vairuotoju. Klientui pageidaujant vykstame į visus Lietuvos miestus. Keltuvo kėlimo aukštis iki 28m. Puikiai tinkamas siauroms senamiesčio gatvėms, dėl savo kompaktiškų gabaritų. Bokštel...

Valymo paslaugos 2020-08-03

Valymo paslauga "COVID-19"

Jei kuris nors iš jūsų kolegų yra užkrėstas COVID-19 virusu arba įtariate, kad vakar biure kosėjęs buhalteris taip pat gali būti vienas iš epidemijos aukų, jums tikrai reikės valyti ir dezinfekuoti paviršius, kad būtų apribotas COVID-19 plitimas. "Geras valymas“ sukūrė special...